< Tilbage

Sansibar AK oprangeret som 2. reservesieger i Oldenburg Verband - et mesterstykke af sin far Sandro Hit. 19-11-2017 - 15:09

Vores 2 årige hingst Sansibar AK har haft et fuldstændigt enestående flot kåringsforløb i det tyske Oldenburg Verband, som endte med en kåring i den absolutte top. Præmiehingst og oprangeret som 2. reservesieger. 

Vi så Sansibar AK første gang på video, da han netop havde vundet følskuet i Lodbergen med en samlet pointsum på 9.8. Et fuldstændigt vidunderligt hingsteføl trukket på den meget velkonsoliderede hoppestamme Love Story med sportspræstationer på højeste niveau og en perlerække af kårede hingste. 

 

Med en afstamning, hvor hans far Sandro Hit ligger som nummer 3 på FEI`s verdensrangliste for dressur. Med ikoniske Fürst Heinrich som morfar, som stempler med ridelighed, godt temperament og oftest en fantastisk skridt bevægelse. Som oldefar har vi  FEI`s ranglistens nummer 1 De Niro, som har en række topheste i sporten. 

 

Siden han har været 6 måneder gammel er han vokset op på markerne omkring stutteriet i Hillerød. På fold fra morgen til aften og ellers i løsdriften med jævnaldrende unghingste.  Sommerne har han tilbragt på vores 20 tønder land store hingstefold. 

 

I marts måned begyndte vi så småt at longere ham nogle gange og mønstre ham, så han kunne fremvises for hånd til vores åbne hus den 15. april. 

 

Dette arbejde forløb forbilledligt og vi valgte derfor at han igennem hele sommeren og efteråret fortsat var på fold om dagen med sine jævnalderne. Dette har gjort, at vi har undgået en stresset og øm unghingst. I den sidste periode  er han vokset en del og vi har gjort os umage for ikke at arbejde ham mere end hans fysik har tilladt. 

 

Dette træningsforløb har vores rytter Maria Falkner Hansen i samarbejde med Christian Springborg stået for. En håndtering, der har været fuldstædigt forbilledlig og vi er dybt taknemmelige over den store flid og engagement Maria, Christian og resten af team HPhorses har udvist. 

 

Vi tror på, at med det rigtige manegement skabes der de absolut bedste forudsætninger for de unge heste og forløbet med Sansibar AK er et fornemt vidnedsbyrd på denne strategi.

 

At købe et fremragende hingsteføl og 2 år senere stå med en unghingst, der udviser et usædvanligt godt temperament og som viser ro og overblik alle dage har været en stor glæde. At Sansibar så samtidigt aldrig har haft en sygedag, er fuldstædigt i orden både klinisk og i røngten understreger hans høje kvalitet. 

 

Han er af kåringskommisionen i Oldenburg beskrevet som et mesterstykke af hans far Sandro Hit. En elegant, ædel og langbenet hingst med 3 gode gangarter, og en galop og skridt i den absolut bedste ende af skalaen. Samtidigt understreger de hans velkonsoliderede hoppestamme og hans mormor er også mor til en præmiehingst efter Ampere i holdet. 

 

Sansibar AK vil blive stationeret på hingstestation Paul Schockemouhle. 

 

Se Sansibar AK som føl HER:

 

Se Sansibar fra avlsarrangemnet den 11. november HER:

 

Se Sansibar fra kåringen i Oldenburg Verband HER:

 

 

 

< Tilbage