< Tilbage

Forår er føltid - og hvilken tid.12-02-2018 - 07:01

Selvom det sner og stormer udenfor lige nu, så har årets første føl allerede meldt deres ankomst. De er om noget forårsbebudere og nydes med meget stor glæde.

Årets længe ventede føl er efter vores hingste Fürstenball, For Romance II, Vitalis og Damon Gold. De 3 bliver født hos vores belgiske samarbejdspartner igennem mange år dr. Evelyne Mottart, der har en hyggelig gammel gård fra 1.400 tallet udenfor Liege. Evelyne er dyrlæge og passer hestene forbilledligt.

 

En del af de hopper vi har i sport insemineres og på 8. dagen skylles en evt. drægtighed ud og flyves til KEROS i Belgien. Her er der mere end 2.000 rugehopper og i de fleste tilfælde vokser føllet videre i en rugemor herfra. Efter et par måneders drægtighed flyttes rugehopperne til Evelynes gård, hvor de går på dejligt græs hele sommeren.

 

I år er det 3 føl efter Vitalis, der ventes i Belgien efter vores hopper A la Fasine, Damiana og Summertime. Det første føl efter Summertime blev født for en uge siden og ser ud til at være særdeles vellykket. Summertime (Fürstenball x Friedensfürst) er trukket på vores allerførste hoppestamme og er bl.a. helsøster til den kårede hingst Feel Good.

 

På stutteriet i Hillerød har vi for 10 dage siden taget imod et elegant, langbenet og velgående hoppeføl efter Fürstenball. Hun har Don Romantic x Feiner Stern på morsiden og hendes mor er trukket på Egale stammen. Samtlige hopper i stammen er statspræmierede og denne hoppe er tillige oprangeret i den prestigefyldte brilliantring. Hun er søster til bl.a. moderen til Don Deluxe (Helgstrand Dressage), vores Emperadora samt 3 heste på Grand Prix niveau i USA.

 

Vi sælger løbende både topføl samt ungheste i fremragende kvalitet, så tøv ikke med at kontakte os hvis du drømmer om en ganske særlig hest for fremtiden.

 

 

< Tilbage