< Tilbage

Et kærligt tilbageblik på 2018 og et forhåbningsfuldt kig ind i 2019. 26-12-2018 - 08:05

Når nytåret melder sit komme er det altid en dejlig anledning til refleksion over året, der gik og et forventningsfuldt kig ind i det der står klar ved årsskiftet. 

Jeg har nydt at tænke tilbage og håber, at også du vil glæde dig på vores vegne ved den forunderlige rejse vi har været på.

Dansk Varmblod hingstekåring 

Efter nogle år hvor samarbejdet og relationen med Dansk Varmblod ikke har fungeret var det med stor glæde, at vi ved årets kåring oplevede den enorme ære, at Fürstenball blev udnævnt til årets hingst i Dansk Varmblod 2018.

Ved samme lejlighed blev vores hingste Vitalis, Total Hope, Sansibar AK og De Angelo ligeledes kåret i vores nationale rideheste avlsforbund. Nu ser vi fremad og glæder os til at præsentere hingstene ved hingstekåringen i 2019. 

 

Åbent hus

Vi havde fornøjelsen af, at afholde et meget velbesøgt åbent hus med mere end 600 besøgende. Det er fantastisk at opleve den enorme opbakning og interesse for vores hingste, sportsheste og avl. 

 

Oldenburg følskue og hoppekåring

Vi lagde hus til et meget succesfuldt arrangement med følskue, rideprøve samt hoppekåring. Samtlige hopper opnåede enten verbandspremiering, mainpremium og flere opnåede den fornemme hæder, at blive udtaget til eliteskuet i Rastede. Arrangementet havde en meget flot tilslutning og var det hidtil største, der er afholdt i dette regi til dato. 


Føllene

Vi har selv taget imod en perlerække af topføl her på gården, ligesom der er født embryoføl i Belgien. 

Derudover er der indkøbt en række topføl til vores stutteri. Det er:

MSJ Q hingsteføl efter Quentensprung x Bordeaux x Sir Donnerhall. Dette føl er lillebror til vores tophoppe Best of Mount st. John OLD. 

Lorna Caledonia hoppeføl efter Vitalis x Royal Dance x Ramino. Dette føl er bl.a. søster til Marianne Helgstrands Supermario og hendes mor er søster til Sandro Hit og Diamond Hit. 

Viele Freude hoppeføl efter Vitalis x De Niro x Rubinstein. Dette føl er trukket på hoppestammen Grosse Liebe og er bl.a. søster til en fløjhingst, Grosse Freude samt flere top sportsheste.

Hingsteføl efter Le Vivaldi x Sir Donnerhall x Argentinus. Dette fremragende føl er trukket på Weissena stammen, hvor bl.a. Weihegold OLD også stammer fra.  

 

Elitehoppeskue Rastede

Vores hoppe Best of Mount st. John havde aflagt en fremragende rideprøve og blev til eliteskuet oprangeret i brilliantringen. Hun deltog ligeledes i Oldenburger Landeschampionatet, hvor hun blev en fornem vicechampionesse. Denne hoppe bærer fornemme gener og er via sin mormor tæt beslægtet med bl.a. For Romance I og II, Fasine, Feinrich og Fürstin Gesine.

Derudover deltog vores hingst Damon Gold, som blev flot placeret. Denne talentfulde sportshest har verdensranglisten nr. 1 Weihegold OLD som mormor. 

 

Bundeschampionat Warendorf

Vores hingste Fürstenball og Fürsten-Look har begge vundet det tyske Bundeschampionat tidligere. I år var vores 3 årige hoppe Best of Mount St. John OLD udtaget til at repræsentere Oldenburg Verband. Hun sluttede under Maria Falkner Hansen på en meget fornem 5. plads i finalen. 

 

Hoppekåring Dansk Varmblod

Vores hopper blev alle kåret med fornemme bedømmelser i Dansk Varmblod. Det var en flot oplevelse og vi er stolte over vores hoppebesætnings høje kvalitet. Det lover godt for fremtidens avl.

 

Hingstekåring Oldenburg

Til kåringen i Oldenburg deltog vores hingst De Bruyne efter De Niro x San Amour x Donnerhall. Han ejes i partnerskab med Paul Schockemöhle og er indkøbt til elitefølauktionen i Verden. Som Christoph Hinkel udtaler, så er han den De Niro søn de har ledt efter i de sidste 10 år. Vi glæder os meget til at se ham under rytter, hvor hans kvaliteter vil komme fornemt til udtryk. 

Derudover modtog vores hingst efter Morricone x Sir Donnerhall x Diamond Hit premiering. Denne smukke, moderne hingst er søn af bundeschampionatsvinderen Special Diva og udmærker sig med 3 fremragende gangarter. 


Sportslige resultater

Aldrig har vi oplevet resultater i dette niveau og uden fantastisk opbakning, træning, ryttere og team havde dette aldrig været muligt.

Fürsten-Look og Isabel Freese opnåede at vinde indledningen til UVM i Ermelo med mere end 88%. Efterfølgende opnåede ekvipagen en fornem bronzemedalje. 

Total Hope og Pernilla Andrè Hokfeldt vandt med 77,905% suverænt 6 års klassen i Falsterbo. 

I Ermelo vandt ekvipagen den lille finale og sluttede af med en fornem finaleplacering. 

Vores datter Rose Marie debuterede med Donna Silver i Intermedierre II til landsstævnet i Ålborg og blev med 70% placeret som nr. 2. 

Maria Falkner Hansen kvalificerede de 2 fire års heste HP Elfenliebe og Damon Gold til finalen på Blue Hors. 

 

Samarbejdet med Paul Schockemöhle

Det gav genlyd i hesteverdenen, da Andreas Helgstrand og Paul Schockemöhle offentligtgjorde deres fremtidige samarbejde. Vi har været succesfulde partnere med Paul Schockemöhle i 10 år og dette samarbejde fortsætter uændret. Dette betyder, at vores mange avlerkunder fortsat kan købe sæd efter vores hingste mod betaling af en lav 1. rate. 

Derudover har vi indledt samarbejde med Euro Hingste Sæd for at sikre vores kunder den bedst mulige service. 

 

Reproduktion

Vi har succesfuldt samarbejdet med dyrlægerne Camilla Ringkjær Andreasen (Ikeyvet) og Michael Sinding (Højelse Hestepraksis) og venter i 2019  16 føl trukket på hopper, der både er højt præmieret og stammer fra nogle af Europas allerstærkeste hoppestammer. 

Der ventes føl efter hingstene Bonds, Escolar, Foundation, Sansibar AK, Total Hope, Totilas, Vitalis.

 

WFFS

Hele sæsonen har denne diskussion raset og vi forventer snart, at kunne offentliggøre status på alle vores avlshingste.

Alle hingste, hopper og opdræt der befinder sig på stutteriet er alle testede. 

 

Det tyske avlsindeks

Ved udgangen af året udkom det tyske avlsindeks og her har vi æren af, at hele 3 af vores hingste ligger i top 5. 

Fürsten-Look har et aktuelt indeks på 170 og dette placerer ham som nr. 2 iblandt de yngre hingste. 

Iblandt de ældre hingste ligger Fürstenball som nr. 2 med et indeks på 164 og Vitalis ligger som nr. 5 med et indeks på 151. 

 

Kig fremad

Årets første arrangement er et fagligt arrangement med fokus på hopperne den 23. februar. Her får vi høj faglig support af de succesfulde avlere Emma Jane Blundell (Mount st. John - England), Lena Nystrøm (Sverige), Kristine Munch Sinding (Atterupgård) samt Susanne Baarup, der er en af verdens dygtigste dressurdommere. 

Årets åbne Hus løber af staben den 6. april.

Følskue og hoppekåring i OLD vil som altid blive afholdt i juni måned. Vi kommer tilbage med datoen.

Rastede og Oldenburger Landestunier løber af staben i juli måned og også her vil vi være repræsenteret med flere heste. 

UVM i Ermelo løber som altid af staben i august og her vil der blive arbejdet på at kvalificere Total Hope. 

Lige inden jul går starten til Nürnberger Burgpokal. Forhåbentligt finder vi Isabel Freese og Fürsten-Look imellem deltagerne. 

 

Jeg vil benytte lejligheden til, af hele mit hjerte at takke min familie, der utrætteligt bakker mig op. Vores fantastiske medarbejdere, der hver eneste dag gør en kæmpe forskel - uden Jer var intet muligt. Vores venner, der altid står der - i medgang og i modgang - sammen er vi bedst. Vores mange samarbejdspartnere og kunder, der giver os troen på, at alt er muligt og I gør det hele værd at kæmpe for. 

 

En rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. 

 

< Tilbage