< Tilbage

2016 i glædeligt tilbageblik.28-12-2016 - 07:34

Nu rinder året ud og vi har nydt at tage et tilbageblik på de mange dejlige øjeblikke og flotte resultater, der har fyldt året for os. Som med alt andet i livet er det svært at forudsige fremtiden og vi kan også konstatere, at mange ting udviklede sig anderledes end vi havde forestillet os ved årets indgang. Vi har helt grundlæggende et livssyn, hvor vi forholder os til det vi kan gøre noget ved og glæder os ved de resultater vi har skabt igennem dygtige og flittige indsatser. 

Året blev budt velkommen med et fuldstændigt fantastisk åbent hus med 800-900 besøgende. Med gode medarbejdere, familie og venners hjælp klappede alt til perfektion og vi var dybt rørte over denne overvældende opbakning fra nær og fjern.

 

Vores 3 årige præmiehingst For Romance II aflagde en flot 14 dages test i Schlickau og har betjent mange hopper i hele Europa i sæsonen. Han har holdt fri fra ridningen fra april og frem til oktober måned, så han har haft fred og ro til at vokse færdigt. Han fremstår her på kanten til 2017 som en umådeligt elegant hingst på 172 cm. Langbenet og storrammet og med dressurtalent til overflod.

 

Den 5 årige Fürsten-Look, som igennem hele sin karriere har gået i sin fader Fürstenball`s fodspor startede sæsonen med at vinde en kvalifikation til Bundeschampionatet med 8,7. Efterfølgende blev han udtaget til at deltage i UVM i Ermelo for Tyskland. Vi besøgte ham en uge ingen og overværerede træningen med danske Morten Thomsen. Her var han fuldstændigt fantastisk og vores forventninger ville ingen ende tage. Højt at flyve - dybt at falde. Dagen inden afgangen til Ermelo blev Fürsten-Look akut syg og UVM drømmene blev brat slukket. Vores prægtige hingst blev naturligvis behandlet og er fit igen. Vi valgte at lade ham holde træningsfri helt frem til nytår bortset fra 3 daglige skridtture, for at sikre os at han også i fremtiden går en strålende sportskarriere i møde.

 

Øjestenen Fürstenball er taget ud af sporten og passer nu sit krævende job, som en af verdenens absolutte topproducenter af smukke, velgående og utroligt ridelige dressurheste. Han går ud af året med et tysk dressurindeks på 170 og opnåede æren af, at blive udnævnt til elitehingst i Dansk Varmblod. I Dansk Varmblod er hele 84% af hans døtre kåret i hovedstambogen. Hele 11 kårede sønner fik han i løbet af året, heraf 1 fløjhingst og 3 præmiehingste - heraf 2 i Dansk Varmblod.

 

Eventyret Vitalis har om noget sat overliggeren højt for fremtiden. For blot et år siden kom han til Europa. Med en skade og uden at have været i arbejde i 1 1/2 år. Alle gode kræfter blev sat ind på at få den prægtige hingst sund og rask. Her fortjener hans groom Christin Geeske en guldmedalje for godt horsemandship. 4 krybber blev sat op i hans boks. En med æbler, en med gulerødder og de 2 sidste med andre forskellige fodertyper, som han syntes om. Christin gik hver dag lange ture med ham i terrænet omkring hingstestationen i Mühlen. Hans skade helede stille og roligt op, hingsten tog på og Isabel kunne begynde at ride lidt løsgørende ridning på ham. Resten er et eventyr af de allermest utrolige og viser for alvor, hvilken klassehingst og sportshest Vitalis er. På avlssiden står han som far til den 5 årige verdensmester Victorias Secret, fløjhingsten Velverde i Westfalerforbundet samt en perlerække af højtpræmierede hopper. Stallion of the year til UVM stævnet i Ermelo. Vinder af kvalifikationen til Nürnberger Burgpokal med den højeste score i 25 år - 78,6%. Suveræn Burgpokal vinder med 79,26% samt vinder af kür finalen med 10.00. Vi nyder hver en dag med denne prægtige hingst og er så ydmyge og stolte over, at vi har æren af, at eje ham sammen med Paul Schockemouhle.

 

Til hannoveranerkåringen i november måtte vi eje Ferretti e. Funtime x Londonderry. Han er fætter til Fürsten-Look og hans mor La Perla er Bundeschampionatsvinder og årets hoppe i hannoveranerforbundet med ene 9 og 10 taller. Han er en sort, elegant og ædel hingst med udstråling og cutenes faktor i særklasse. Han er netop kåret i Oldenburg Verband og vi håber naturligvis, at han også vil falde i den danske avlsledelses smag til marts i Herning.

 

Vi har ligeledes unghingsten Follow Me II udtaget til Herning og vil som altid gøre os meget umage med denne opgave.

 

På stutteriet i Harløse - Hillerød arbejdes der flittigt med dels uddannelsen af vores mange sportsheste, samt med reproduktion og unghesteopdræt. Vi ansatte i sensommeren en dygtig unghesterytter Tine Ravn Nørrevang, og har nu 3 dygtige ryttere igang med tilridning og uddannelsen af vores mange ung- og sportsheste.

 

Vores rytter Maria Falkner arbejder utrætteligt med opgaven og har opnået en perlerække af fremragende sportsresultater. Vores 7 årige Winehouse e. Wynton x Donnerhall har debuteret i Prix St. Georg på landsstævne niveau og er nu A hest i dressur. Emperadora e. Sir Donnerhall x Feiner Stern har hentet en række 1. pladser til sine starter og har debuteret i MA dressur. Fürstin Weihe e. Fürst Romancier x Don Schufro blev B hest i dressur og er nu drægtig med Totilas. Rose Marie og Donna Silver e. Don Schufro x Willemoes deltog til JBK i Odense og i Hagen/Tyskland. De var udtaget til nordisk/baltisk mesterskab i Finland. Desværre blev hun skadet, men er ved at være klar til start i det nye år. I mellemtiden har vi hentet Hoftanz hjem e. Hiss Highnes x Rotspon. Han er uddannet til Grand Prix af Michael Søgaard og en fantastisk læremester i de allersværeste øvelser. Vores elskede Rosentanz blev udlånt til finske Olivia Vliek og parret opnåede en fornem 2. plads i det finske juniormesterskab efter kun 4 ugers samarbejde.

 

Vi havde 3 hopper til kåring og opnåede en mainpremium med A la Fasine e. Apache x Fürst Romancier, samt en verbandspræmie på Summertime e. Fürstenball x Friedensfürst. Damiana e. Damon Hill x Fürst Romancier havde desværre pådraget sig en skade i nakken og blev derfor alene eksteriørkåret. Hopperne har holdt arbejdsfri efter deres kåring og vil nu blive gjort klar til forårets championater.

 

Vi venter i 2017 føl efter Vitalis, Fürstenball, For Romance II, Totilas og Dragon Hill.

 

Så med en perlerække af lovende 2 års hingste og hopper i stalden byder vi 2017 velkommen med store forventninger.

 

 

 

 

 

< Tilbage