< Tilbage

Tak for et 2019 med flotte højdepunkter og velkommen til 2020 - hvor vi glæder os!01-01-2020 - 09:48

Det er altid med taknemmelighed, glæde og større indsigt at et kapitel lukkes og der bydes velkommen til et nyt jomfrueligt år. Der er altid bump på vejen, men med stalden fyldt med talentfulde heste, et fantastisk team og en familie, der altid bakker 110% op, så er udgangspunktet enestående og glæden ved hestene enorm. 

Vi har allerede i 2019 haft en perlerække af avls- og sportslige højdepunkter og at de har kunnet blive til virkelighed skal i høj grad tilskrives de enestående indsatser, alle omkring os bidrager med. 

 

Jeg er dybt taknemmelig over det professionelle mangement jeg oplever fra teamet hos Paul Schockemöhle. 3 af vores fælles hingste er på top 10 over de bedste tyske avlshingste. Nemlig Fürstenball, Vitalis og Fürsten-Look. Total Hope har indfriet vores vildeste drømme og har vundet medalje til verdensmesterskabet for unge dressurheste og i december den prestigefyldte Nürnberger Burgpokal. Af hjertet tak til Isabel Freese for topridning og uddannelse. I stalden er det Christin Geeske, der 24-7 tager hånd om hingstene. Mit livs øjesten Fürstenball er i de allerbedste hænder hos Barbara, der altid er der for ham og yder en forbilledlig flot indsats for hans trivsel og sundhed. 

 

Christoph Hinkel sørger altid for at alt klapper og er behjælpelig på alle måder. Joseph Klaphage og Paul Schockemöhle står altid 110% bag samarbejdet, som jeg værdsætter og er stolt over. 

 

På stutteriet HPhorses har vi et topteam, både på ryttersiden og i stalden. Maria Falkner Hansen er engageret og flittig som ingen andre og skaber utroligt flotte resultater til kåringer og konkurrencer. Vores datter Rose Marie binder tingene sammen, både i stalden, som rytter og med at tage imod de mange bestillinger på hingstene, som vi får. Hun står også for regnskabet samtidigt med at hun snart er færdig som cand.merc. ASC. Vores unghesteryttere Julie Kolt Nielsen og Josephine Diderichsen har gjort et fantastisk flot arbejde med de mange unge heste, der rides til og gøres klar til kåring. I stalden er det vores uddannede dyreassistenter Julie Vesterløkke Borgtoft og Jeanett Kaiser, der sammen med vores team af dyrlægestuderende sikrer, at vores ca. 70 heste passes på højeste niveau. 

 

En af årets store begivenheder er Dansk Varmblods hingstekåring i Herning. Her blev Damon Gold OLD (Damon Hill x Fürst Romancier x Weihegold) kåret på baggrund af hans flotte sportslige præstationer, bestået sportstest med flot resultat og hans præstationsafstamning med Damon Hill og Weihegold i stamtavlen. Det er ganske særligt, at have taget imod ham som føl og kunne glæde sig over hans fornemme udvikling og flotte manegement af hans dygtige rytter Maria Falkner Hansen og træner Rune Willum Thomsen. Fürsten-Look og Total Hope gjorde begge en fremragende flot figur, smukt fremvist af Isabel Freese. Vores 3 årige præmiehingst fra Vectha Monterey (Morricone x Sir Donnerhall x Diamond Hit) opnåede ligeledes kåring og har gennemført sin 35 dages test i regi af Dansk Varmblod. Han møder til endelig kåring i Herning 2020. 

 

Vi fik 14 føl af fremragende kvalitet og er så spændte på hvert og et af dem. Derudover købte vi en helsøster til vores kårede hingst Sansibar AK, nemlig Lady Hit AK (Sandro Hit x Fürst Heinrich x De Niro). Hingsten Bonds har vi altid haft et ualmindeligt godt øje til og vi købte i fællesskab med Paul Schockemöhle en helbror, som tegner rigtigt godt. 

 

Vi startede året med klargøring af de 5 hopper vi skulle fremstille til kåring. Det er altid en eksamen, når de unge heste skal måles og vejes. Hos os blev den bestået på højeste niveau. 2 hopper blev tildelt Oldenburger Verbandspræmie og 3 hopper Oldenburger Mainpremium. Den ene HP Grace (Grey Flannel x Damon Hill x Fürst Romancier)  blev endvidere udtaget til eliteskuet i Rastede, hvor hun opnåede at blive 2. reservesieger. Vi glæder os meget til at følge HP Trifli (Dragon Hill x Florencio x Rubinstein), som er solgt til Sølyst Dressage (Mikaela Lindh og Poul Fabricius Bjerre). HP Grace er solgt til stutteri Erica (Mia Lykke Ravn og Stefan Lykke Hansen) i Billund. De har også købt den 2 årige hoppe HP Tiffany Gold (Totilas x Fürst Romancier x Don Schufro). HP Evita (Fürsten-Look x Sir Donnerhall x Feiner Stern) er solgt til en ambitiøs sportsstald i Rusland via Kohlschmidt Dressage. 

 

Til Oldenburger Landeschampionat opnåede Maria Falkner Hansen og Damon Gold OLD titlen som reservesieger og udtagelse til Bundeschampionatet. Her blev parret finaleplaceret som nr. 7 og bedste Oldenburg Verband registerede 5 års hest. Den 4 årige hoppe Best of Mount St. John OLD blev placeret som nr. 4 i Oldenburger Landeschampionatet. 

 

Maria Falkner Hansen kvalificerede 3 heste til dressurchampionatsfinalerne på Blue Hors. Den 4 årige hoppe Dollar Girl (De Niro x San Amour x Donnerhall) venter føl efter Fürstenball og opnåede en fornem placering som nr. 30. Den 4 årige hoppe Best of Mount St. John OLD (Fürst Romancier x Bordeaux x Sir Donnerhall) blev 1. uplacerede. Den 5 årige Damon Gold OLD blev ligeledes 1. uplacerede og vi er mere end tilfredse med de fornemme resultater. 

 

Hingsten HP Valentino (Vitalis x Apache x Fürst Romancier) blev som føl solgt til Helgstand Dressage og blev til kåringen i november flot fremvist og opnåede kåring i Oldenburg Verband. Det er en stor glæde, at sælge et lovende føl til kompetente hestefolk og opleve, at det udvikler sig på allerbedste vis. Tak til Helgstrand Dressage for optimalt manegement og samarbejde. Vi har 3 søskende til Valentino og venter føl igen her i 2020 på A La Fasine. 

 

Samtidigt har Rose og Maria haft enkelte af vores unge sportsheste med til stævner og det er ligeledes blevet til flotte placeringer til HP Tiramisu (Fürstenball x Florencio x Rubinstein) med 5 sejre i streg. Ferretti (Funtime x Londonderry x Weltmeyer) med 2 sejre og en placering. Til Magic Moon S (Desperado x Sandro Hit x Donnerhall) med en flot sejr og 76,2%. 

 

Her på tærsklen til 2020 er vi spængfyldte med forventninger. 

 

Sansibar AK (Sandro Hit x Fürst Heinrich x De Niro) skal aflægge sportstest i Münster Handorff i begyndelsen af februar og Joachim Thomsen og Maria Falkner Hansen tager afsted og vi krydser fingre for et resultat, der også rækker til Dansk Varmblod. 

 

Føllene melder deres ankomst fra primo marts og vi sidder og ligger den sidste hånd for ifolingsplanen 2020 med 15 hopper på listen og flere af dem med embryo transfer. 

 

I Herning ser vi meget frem til og glæder os til at få kåret Total Hope, Monterey og forhåbentligt også Sansibar AK. 

 

Vi har allerede påbegyndt tilridningsarbejdet med 10 3 års heste. Flere af dem viser fantastisk flotte takter og på hoppesiden er det særligt vores indkøbte Be My Beauty Queen (Bonds x San Amour x Sunny Boy) og HP Summer Breeze (For Romance II x Fürstenball x Friedensfürst) der rejser store forventninger. 

 

Vi glæder os over den store løbende interesse for at købe vores heste og kan godt love, at der er mange stjerneskud i staldene. 

 

Tak til min vidunderlige familie, medarbejdere, gode venner, samarbejdspartnere, avlere, ryttere og kunder hos HPhorses. Vi har nydt hvert et sekund på rejsen og og uden Jer kunne vi aldrig komme i mål. 

 

Velkommen 2020 - vi glæder os. 

 

 

< Tilbage